Drama v posledním zápase. Turnaj hraný na počest terezínské fotbalové ligy vyhrál klub z Liběšic

Historicky prvním vítězem Memoriálu terezínské fotbalové ligy se stal sportovní klub Liběšice/Úštěk. V dramatickém závěrečném zápase finálové skupiny mladší žáci z Liběšic přehráli favorizované Podlusky 1:0. Podlusky v celém turnaji prohrály pouze v jediném, závěrečném utkání a z Terezína si odvážejí stříbrné medaile. Třetí místo vybojovali fotbalisté z pražských Nuslí díky výhře 3:1 nad čtvrtým SK Lukavec. Pátí se umístili mladší žáci ASK Lovosice. Na šestém místě skončili fotbalisté TJ Sokol Terezín a na sedmém místě pražský tým Union Žižkov.

Cenu Petra Erbena pro nejlepšího hráče turnaje převzal Marek Prchlík z SK Nusle. Nejlepším střelcem turnaje a držitelem ceny Jana Burka byl vyhlášen kanonýr TJ Dynamo Podlusky Tomáš Kotrba. Mezi dalšími byli oceněni Martin Filous z ASK Lovosice (cena Tomyho Karase pro nejlepšího útočníka), Jakub Kacl z SK Lukavec (cena Oty Pavla pro nejlepšího obránce) a František Pavlíček z AFK Union Žižkov (cena Arnošta Lustiga pro nejlepšího brankáře). Cenu Fredyho Hirsche pro nejlepšího trenéra získal trenér vítězného týmu SK Liběšice/Úštěk Jiří Božík.

Pohárem Českého klubu Fair Play při ČOV a cenou Daniela Trapaniho, bývalého starosty Terezína a jednoho z autorů myšlenky Memoriálu terezínské fotbalové ligy, byl oceněn domácí TJ Sokol Terezín.

Ceny a medaile účastníkům prvního ročníku Memoriálu terezínské fotbalové ligy předali patron turnaje a fotbalový internacionál Zdeněk Svoboda, předsedkyně Českého klubu Fair Play Květa Pecková, starostka města Terezín Hana Rožcová, generální sekretář FAČR Rudolf Řepka, předseda Ústeckého krajského fotbalového svazu Martin Hrdlička, sekretář kraje Miloš Vitner, předseda okresního výboru fotbalového svazu v Litoměřicích Jan Novotný a předseda Židovské liberální unie František Fendrych.

Slavnostního předávání cen byly přítomny i dcera Arnošta Lustiga Eva Lustigová a manželka Petra Erbena Eva Erbenová (na snímku) – symbolicky tak turnaj zakončila vzpomínka na dvě výrazné osobnosti fotbalových soutěží, které se v ghettu Terezín hrály v letech 1942-1944.

Výsledky finálové části Memoriálu terezínské fotbalové ligy:

Skupina o 1.-4. místo

TJ Dynamo Podlusky – SK Lukavec 3:2
SK Nusle – SK Liběšice/Úštěk 2:7
TJ Dynamo Podlusky – SK Nusle 8:0
SK Lukavec – SK Liběšice/Úštěk 1:3
TJ Dynamo Podlusky – SK Liběšice/Úštěk 0:1
SK Lukavec – SK Nusle 1:3

Skupina o 5.-7. místo

ASK Lovosice – AFK Union Žižkov 3:1
ASK Lovosice – TJ Sokol Terezín 3:0
AFK Union Žižkov – TJ Sokol Terezín 3:4

Konečné pořadí Memoriálu terezínské fotbalové ligy 2017:

  1. SK Liběšice/Úštěk
  2. TJ Dynamo Podlusky
  3. SK Nusle
  4. SK Lukavec
  5. ASK Lovosice
  6. TJ Sokol Terezín
  7. AFK Union Žižkov
Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.